Exempel på miljöbilar och fördelar med att skaffa dem

Okategoriserade

Exempel på miljöbilar och fördelar med att skaffa dem

 

Med tiden har nya varianter av personbilar tagit sig ut på marknaden och har blivit mer och mer populära, då miljöutsläppen påverkar planeten mer än någonsin. Även lätta lastbilar, bussar och husbilar kan vara miljövänliga.

Nästan varje människa vet numera att bilar är en stor miljöbov, pga. koldioxidutsläppen. Därför har t.ex. elbilen gjort sin ankomst men även gasbilar, hybridbilar och etanolbilar räknas som miljöfordon. Det finns även bilar som går på vätgas. Elbilar och laddhybrider har en egen stämpel och klassas som supermiljöbilar, då de i princip inte släpper ut några avgaser alls.

När man har en elbil behöver man ladda batteriet med jämna mellanrum. Därför kan man nu se små laddstolpar lite här och var, där bilägarna stannar för att ladda.

Genom klassificeringssystemet Euro kan EU bestämma vilka bilar som får klassas som miljöbilar. De får nämligen inte släppa ut mer än en viss procentenhet koldioxid per kilometer.

Äger man en miljöbil har man vissa förmåner som bonus och lägesbeskattning, tillåtelse att köra inom miljözoner och parkera på vissa ställen där vanliga bilar inte har tillträde eller helt enkelt parkera gratis. Man kan även få en nedsättning av förmåner av miljöbilar eller skattereduktion, eftersom dessa fordon är dyrare att köpa än vanliga bilar än så länge.

 

sungit-lite