Förvara bilen rätt

Bilar

Förvara bilen rätt

Att förvara bilen på rätt sätt är viktigt av flera anledningar. Dels gör det att man förlänger bilens livslängd genom att den utsätts för mindre risk för rost och annat som kan slita på den, dels kommer man med största sannolikhet att ha mindre problem med bilen under den tid man äger den, vilket gör att man kommer att spara mycket pengar på reparationer.

Vad är då rätt sätt? För att undvika rost, så som nämndes inledningsvis, är varmt och torrt ledorden. Ett uppvärmt garage är den ideala förvaringsplatsen, men om man inte har tillgång till det är en carport det näst bästa valet – då är bilen i alla fall skyddad från nederbörd.

Något annat man ska tänka på, om bilen ska stå i garaget under en längre period, är att pumpa extra luft i däcken. Nya däck till bilen är ju en stor kostnad, och om man vill undvika att köpa nya varje gång man har ställt av bilen är det bra att se till att de är välfyllda med luft, eftersom däcken alltid tappar lite.

Om man har en dyrbar bil (antingen i rent pengavärde eller sentimentalt värde – eller båda två) kan ytterligare en sak som är viktig att tänka på vara att man gör bilens förvaring så säker som möjlig. Man bör till exempel installera ett larm i garaget eller utrymmet där bilen står, och det kan även vara en bra extra försiktighetsåtgärd att installera en övervakningskamera. Om det värsta skulle hända och bilen blir stulen har man då en bättre chans att få fast förövarna, eftersom de fastnat på bild. Om man varnar för övervakningskamerans existens har man dessutom en god chans att avskräcka många som tänkt bryta sig in i garaget. Du hittar övervakningskameror som passar i en mängd olika utrymmen på Prylstaden.se, så att du kan hitta den perfekta kameran för ditt garage.

sungit-lite