Städa bilen

Bilar

Städa bilen

Posted Onjuni 26, 2017 0

Precis som ett hem blir en bil till slut smutsig, på grund av damm och fläckar som kommer av normalt användande. Man får därför inte glömma bort att, förutom att tvätta bilens utsida, då och då även städa bilens insida.

Det första man måste göra vid en städning är alltid att plocka bort lösa föremål från golv, bord och andra ytor, och detsamma gäller när man städar bilen. Plocka därför ur eventuellt skräp som ligger i sätena eller på golvet innan du börjar. Nästa steg är att plocka ur golvmattorna, som man kan skölja av och tvätta separat.

Själva städningen bör därefter börja med att man dammtorkar panelen och övriga ytor i bilen. Detta för att man inte ska dra ner damm senare, efter att man har dammsugit i bilen. Just dammsugning är nämligen det bästa sättet att rengöra sätena i bilen. Om det är möjligt är det även en bra idé att lyfta upp sätena för att dammsuga under sätena och på golvet. Man ska inte heller glömma att putsa insidan av fönstren, som ju inte blir rengjorda annars.

Om man efter att ha gjort rent i bilen känner att man skulle behöva fräscha upp även sitt hem, kan ett enkelt sätt att få ett rum att kännas nytt igen vara att sätta upp nya tapeter. Du hittar ett stort utbud av tapeter på Byggmax.se, så att du kan hitta den tapet som känns rätt.

sungit-lite