Starta gemensamt garage med vänner

Vit bil framför garage
Bilar

Starta gemensamt garage med vänner

Posted Onjuni 5, 2018 0

Som vi alla vet är det mycket viktigt hur man förvarar sin bil. Ett bra garage är viktigt för att förlänga bilens livslängd och undvika till exempel rostskador. Beroende på hur man bor kan det ibland vara svårt att få tag i ett bra garage. Bor man i en villa har man ju ofta ett garage i anslutning till huset men om man bor i lägenhet kan det se lite annorlunda ut. På en del ställen finns endast utomhusparkering att tillgå. Även om det finns garage där man bor är det oftast mycket långa köer och väldigt dyrt att hyra garage.

Veteranbilar i garage

En bra lösning på problemet kan vara att man går ihop och hyr ett garage gemensamt. Säkert känner man några fler som antingen har samma problem att finna garageplats eller bara gillar bilar och vill ha någonstans att meka med bilen. Att hyra ett större garage tillsammans blir både billigare och även roligare. Delar man intresset för bilar blir ju garaget en naturlig samlingspunkt, inte bara för förvaring av bilen utan även för gemenskap. Man kan ju börja med att skicka ut ett läckert nyhetsbrev till alla bekanta man har och se vilket intresse som finns. Säkert är det många som är nappar på idén och då är det bara att börja leta lämpligt garage som passar för behovet.

När man sedan hittat ett bra garage har man både förvaringen fixad och säkert även några nya vänner som delar samma intresse för bilar. Att meka med bilen blir ju mycket roligare om man är flera plus att man kan hjälpa varandra och även låna olika verktyg till exempel. Att hyra gemensamt blir en situation som alla vinner på i längden. Tänk bara på att inte hyra för litet garage, det är mycket saker som skall rymmas i garaget förutom bilarna. Det bör ju finnas plats för alla verktyg, däckförvaring och så vidare. Kanske man även vill inreda med en liten kaffehörna.

Man som mekar med bil

En annan sak man måste tänka på när man hyr ett garage tillsammans med andra är att man har fullgott försäkringsskydd. Det är mycket viktigt med försäkringar och säkerhetsåtgärder så att alla bilar och övrig utrustning i garaget är skyddade på rätt sätt. Tänk också på andra säkerhetsåtgärder, som till exempel att det finns nödutgång, brandsläckare och att garaget har ett bra lås. Detta är enkla saker att ordna och som även ger ökad trygghet.

sungit-lite