Köpa begagnad bil

Bilar

Köpa begagnad bil

Posted Onjuli 10, 2018 0

Att köpa en helt ny bil kostar ibland mycket. Visst kan det vara lockande att gå in hos en bilförsäljare och välja ut den allra lyxigaste och mest glänsande bilen, men priserna är höga och i många fall kan man få ut betydligt mer av sina pengar genom att välja att köpa en begagnad bil. En begagnad bil behöver inte vara sämre än en ny på något sätt. Den behöver varken vara skadad eller sliten i lacken, utan kan vara en riktig guldklimp som du sparar in tusentals kronor på.

För att man ska bli så nöjd med sitt köp som möjligt är det viktigt att man är förberedd och att man är noga påläst. Det blir sällan ett bra köp genom att bara åka och titta på en bil och sedan betala den på rak arm. Har du ingen egen kunskap och erfarenhet av bilar bör du ta med dig en person som är kunnig och som vet vad man bör titta lite extra på. Att ha med sig en annan person är alltid att rekommendera, då fyra ögon är bättre än två. I listan nedan har vi tagit fram de bästa tipsen för att du ska bli så nöjd som möjligt med din nya bil.

1. Specificera dig. Tänk efter ordentligt vad du vill få ut av din bil. Utgå från ditt dagliga behov och hur många människor som du vill att bilen ska rymma.

2. Se dig omkring. Den absolut bästa bilen kanske inte finns i samma område som dig. Ibland kan det vara värt att ta ett flyg mellan Stockholm och t.ex. Halmstad för att kunna köra hem drömbilen.

3. Provkör alltid! Det finns få saker som är lika viktiga som att provköra bilen innan ett köp. Tänk inte bara på hur bilen fungerar eller går, utan även på hur hög motorn är, vilken körställning du får och hur stort bagageutrymmet är.

4. Granska bilen. Innan du betalar för bilen måste du undersöka den ordentligt på alla sätt och vis. Detta är ett svårt moment som kräver en del kunskap, men ju fler bilar du tittar på, desto mer kommer du att lära dig. Därmed blir köpet i slutändan bra.

5. Dokumentation och ägare. I serviceboken ska all information om diverse servicebesök eller t.ex. rostskyddskontroller vara angivna. Utöver serviceboken ska bilens instruktionsbok finnas tillgänglig. När man köper en bil från en privatperson behöver man även kontrollera så att säljaren faktiskt är den person som står registrerad på bilen.

6. Våga pruta! Det kan kännas jobbigt eller pinsamt, men du tjänar faktiskt en hel del på att våga pruta på priset. Majoriteten av alla försäljare är redan beredda på att gå ner i pris. Ta chansen!

sungit-lite