Tips inför bilsemestern på kontinenten

Bilar

Tips inför bilsemestern på kontinenten

Det är något särskilt att åka på bilsemester i Europa och en dröm för många. Här kommer råden inför bilsemestern på kontinenten.

Bilsemester

Bilsemester är för många goda minnen, både från barndomen och som vuxna. Att åka på semester är något som skapar nya minnen, bygger relationer och ger oss mycket kunskap, vare sig vi reser tillsammans med familj, vänner eller på egen hand. Genom att åka bil kan vi också upptäcka de små byarna, kaféerna vid kanaler och äta en smörgås vid en vacker gammal ruin utan att vara omringade av andra turister.

Vilken bil?

Om du äger en bil blir det naturligt att planera bilsemestern med den bil som du har. Det finns dock några saker att ha i minnet som till exempel platsutrymme, bagage, bilverkstäder och bränsle. Om du har en bil som du inte är nöjd med kan du besöka www.riddermarkbil.se/ som både köper och säljer begagnade bilar. Rätt bil är viktigt för att semestern ska bli bra.

Vilken årstid?

De flesta åker på bilsemester på sommaren då barnen är lediga och har sommarlov. Om ni bara är vuxna, eller om du ska åka själv, bör du tänka igenom vilken årstid som du verkligen ska åka under. Även om Sverige är bäst på sommaren, gäller det inte alla andra länder. Särskilt inte om du ska till turistställen. Om du vill uppleva Berlin eller Rom när det är som bäst, är det inte nödvändigtvis i juli tillsammans med ett par miljoner andra turister. Förutom att det är folk överallt, stimmigt, fulla kaféer och restauranger, är det också dyrt. Du får ofta mycket mer för pengarna om du åker under våren eller hösten, när det fortfarande är relativt varmt, men inte värmebölja. Hotellen är billigare och du kan sitta i lugn och ro och njuta av maten. Det är inte heller lika många på vägen, så du kan testa bilen på Autobahn. Att bila genom ett höstfärgat Europa kan vara ett lika vackert äventyr som mitt i sommaren.

Planera eller total frihet?

Om du har råd och mycket tid kan du självklart bara ta bilen, åka över Öresundsbron och resa som du vill. De flesta av oss har både tider att passa och en plånbok att hålla koll på. Om du ändå vill ha mycket frihet, kan du välja att bara resa i ett land, som Nederländerna eller Tyskland, och hålla dig där under en eller två veckor. Då hinner då ändå ta dig hem i tid. I annat fall är det klokt att planera, både för att få billigare boenden och verkligen hinna göra det som du vill göra. När du planerar är det viktigt att komma ihåg att nästan allt tar längre tid än du beräknat och att det alltid kostar mer än vad du tänkt från början. Att resa är ett roligt, men ett dyrt äventyr.

sungit-lite